Budaknakai & Bibu
Image Hosted by FileHive.com
By: Budak NaKaL

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Monday, 14-Jan-2008 08:10 Email | Share | | Bookmark

Mlm tadi ibu balik lewat kol 8 baru sampai umah...ambik adik... pas tu layan kakak wat keje umah sejap ....pas tu letak adik depan Tv..bile ibu sibuk basuh pinggan kat dapur..tetibe senyap je kat hall apsal nih??? tengok2 rupenye dua2 princesses tetido jam kol 9.30..Aikk awal tol kakak tido..... ni kes siang x tido le nih. Adik plak sebab da bape hari tido kol 1...huh lege ibu! What a week last week . Adik meragam mlm2 taknak tido dah kol 1 kol 2 baru tido..pagi kol 6 ibu dah bangun siap2 tuk pegi keje.... tak ke lotih!

Dua dua keletihan ...tak yah nak pok2


Ni tulisan kakak bile ibu suoh de eja nama adik


Tuesday, 1-Jan-2008 03:27 Email | Share | | Bookmark
hAppY NeW yEaR!!

Good bye 2007 and welcome 2008

Wah sejap nyer da Year 2008 rase baru je smalam ade soang anak dah masuk 2 owang. Hope tis it will be prosperous year ahead






Saturday, 1-Dec-2007 08:28 Email | Share | | Bookmark
mAjLis BeRenDoi@ CuKuR jAmbuL NuHa

Sebenanya teringin nak buat.... mase kakak x buat pon ..sempoi sungguh. Sepatutnye skali ngan kikah tapi memandangkan Aki dah book kikah mase raya aji...ala blasah jela wat cukur jambul dulu coz lepas ni ibu dah start keje, nak cuti pon payah . So kami wat kat umah nenek ngan Aki , Aki ckp nak panggil org marhaban so makcik2 kat situ (kawan2 nenek) yg siapkan buai, cam berendoi...best gak walopon simple je..buat endoi pon kat luar sume org buleh dengar ngan tengok. Tapi mmg syahdu dengar puisi de ...biar jadi org berguna ...anak jangan derhaka..kelak ditimpa malapetaka...panjang lagi .....x larat nak salin

tgh berendoi (org sana ckp)

Sedia tuk di cukur/gunting

mulakan tawaf...tido lagi nih

dah botak sket depan


Saturday, 24-Nov-2007 09:11 Email | Share | | Bookmark
Concert Day

Hari ni Concert Kakak . Abi yg teman coz ibu maklum ler nak pegi camne . Sukenye dia main make up2 kalo tak abih lipstick ibu






Friday, 23-Nov-2007 09:49 Email | Share | | Bookmark
kuih apam segera




sebenanya ibu rajin mase dlm pantang nih..rajin memasak asal ade tepung ngan baking powder mule ler asik wat pancake ngan apam. Asalnye nak wat apam coklat tapi dah buat gula hangus terus masukkan koko tapi mmg sedap tambah lak kukus dlm mini bowl plastic (pinjam kakaknye toys) mmg abih le dua bowl kakak makan

Memandangkan ade permintaan, ni resepi ringkas :

1/2 cawan gula
1/2 cawan gula n 1/2 cawan air di buat gula hangus campur 2 sudu besar butter
1 biji telur besar (kalo size kecik 2 biji)
1/2 sudu kecil esen vanilla
1 1/2 cawan tepung gandum
1/2 cawan serbuk koko
1 sudu kecil baking powder
1/2 sudu kecil soda bikarbonat
1 cawan susu segar or susu tepung bancuh (1 cawan) pon buleh or susu cair (1 cawan)

cara-cara
1. pukul telur n gula sampai kembang
2. masukkan esen, susu dan gula hangus
3.. masukkan tepung, baking powder, soda, serbuk koko
4. Loyang size 8' cm (diameter) tak pon bowl size 4' (diameter) X 4
5. Kukus selama 40 minit

pesanan penaja

1. soda x expired
2. pukul gula n telur misti sampai putih


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net