Budaknakai & Bibu
Image Hosted by FileHive.com
By: Budak NaKaL

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 15-Oct-2008 03:50 Email | Share | | Bookmark
Open Hse & Beday Nuha


Last week Atam wat open house @ USJ (derang pangey HQ ke central region pesal ntah mungkin sebab sume oang suke berkumpul kat umah Atam n uncle Zul) ..so we all tompang wat beday Nuha share same date dengan Abby..Nak jadi citer…bibu order photocake gamba Nuha n Kak Abby…kakak merajuk giler sebab takde gambo de..puas terangkan kat de…pisau kek pon de pegang sorok….lagi satu de bengang nak tindik telinga …letih betui la kakak..selagi tak dapat..lagi tu de wat pangai!!
Bibu sempat wat sebiji kek je….Nuha kene flu merengek je dari sabtu-ahad..asik nak dukung.

Nota padat :
Kek beday – Kek coklat + fresh cream






Thursday, 9-Oct-2008 04:24 Email | Share | | Bookmark
Happy 1st Birthday Nuha!

HEPI 1ST BEDAY NUHA!!
Patutla 2-3 hari ni manje de lebih2..rupenya nak capai umo sthn...tapi adik ni lom napak ponn..lambat cam kakak..kang ckp plak cepat cam kakak..kakak tu tak leh lawan ler..cam mesin gun molot..cepat2 jalan ye sayang...muge jadi anak yg solehah dan bijak Amin!!Saaaaayaaannnng adik!

BIODATA :

NAMA DLM IC
Khairun Nuha Binti Khairul Adili

NAMA MANJE

'Baybok' (Abie yg bagi nama ni)

MULE2 TGK DONIA
Jam 9.45 mlm, 9 OCT 2007 bersamaan 24 Ramadhan @ Kajang Plaza Med Centre

HOBI/ KEGEMARAN
Gayut kat kaki Bibu time Bibu diri, Nenen, Masuk Toilet, 'Kemas' lemari kain

TABIAT
suke dilayan cam puteri/ suke digomoi, suke ajak masuk tido cepat sbb ade aircon, suke tgk Astro Oasis, tak suke hiburan/ AF, makan ape saja asal buleh, alarm clock kami sbb bgn pepagi!



Tuesday, 7-Oct-2008 08:25 Email | Share | | Bookmark
RAYA KAMI THN 2008

Tahun ni raya kami balik Tepeng dulu..Ahd – Jumaat. Pestime Nuha raya kat Tepeng. Raya theme pink…kakaknye feberet kaler..bibu ikot jela nak oi…thn depan kalo pink gak tataw le bibu…serba serbi pink…biasa kat Tepeng bibu amik kontrak wat ketupat nasi…tapi memandangkan tenaga kerja ade satu je..bibu beli siap..yg 15 biji - anyam sesape nak blaja…hehehe sempat lagi bukak kelas anyam tupat…tapi mmg pyh gak nak anyam ni..nak ngajo lagi payah!! Opah (ma mentua) misti wat ketupat palas pon bibu tak reti2 nak wat..asik2 tupat betina…baru taw ade ketupat tina n jantan..gambo pon tak byk snap…sibuk tol..nak nyiapkan 2 org tu…siapkan lauk.
Pastu raya ke 3 pagi baru balik Pahang..lalu genting..sampai Phg..syiok..leh mkn tido!!! hehehehe
Meh layan gambo yg tak seberapa ni!








Tuesday, 23-Sep-2008 04:58 Email | Share | | Bookmark
BB-Biscuits & Beading

BESKUT RAYA 2008
Thn ni bibu dah ade oven..leh wat beskut sendri...ala beskut kat umah buleh wat lepas raya...ni tuk mak n mil..kene la wat 2-3 jenis..rope tu tak kisah ler..janji sedap


Semperit ni bibu wat 2 minggu lepas...rapuh je..sedap sebji cam budak opis bibu jual tu..sori la Sarah..thn ni akk tak beli le dari kamu

Bibu gatai buh coklat emulco..wah..cedap gak...mau separuh balang dah pulun..hehehehe ..tapi rase tak yah bwk balik ler..mkn kat umah je..kang kalo Angah balik bwk kete ssepot de ngan Maksu mau patah2 kuih ni..so cancel.Resepi tgk kat fp MakLang Azie
..mmg rapuh...suke bibu tgk resepi kat sini..tak yah susah2 tgk lain ...kaaahhh (malas)


Ni plak almond london pon dari resepi MakLang Azie ...nak tau resepi klik aje...malas nak type daaa...ni bibu wat 2 kali adunan dpt lebih 130 biji..kalo aku kepal kecik2 mcm nak jual tu..mau dpt 150 biji (3 balang)..fuh kalo RM22 x 3...fuh kayo...kayo...yg kaler cam ceklat cair tu..bibu campur choc putih..sebb dah kehabisan choc itam ...wakkakkaka...tapi choc putih ni manis ler..ni pon bibu dah bedal 4 biji smalam wat buka dm kete...jem teruk giler cam gajah!!

Yang cornflakes bibu tgk kat blakang kotak cornflakes tuh...wangi je bau..kakak suke makan ni..


BEADING WHILE DRIVING?????

Ni aku tade keje...sambil jam tu bibu sempat membeading baju kurung kakak..tensen tol kene drive p keje!

double tensen
season pas parking kene bagi bos kecik( dia ni mmg menyusahkan aku n bapak de taw)...bibu kene park kat area luar...kene bayar pulak!mapos!

tripple tensen
Abie plak takmo anta bibu..kalo tumpangkan pon..5 minit lmbt kuar opis ..bising cam hon lori..dahla..bibu majuk arr..malas ckp ngan Abie!!!Balik raya sendri!!


Quote:
Tenkiu kepada sesape yang bagi Kad raya tu ye…bibu tak sempat nak design dan edarkan.....Selamat Menyambut Hari Lebaran..Maaf Zahir & Batin dari Budaknakai's Familia



Thursday, 18-Sep-2008 03:16 Email | Share | | Bookmark
Adik kene lock up!!

Smalam bibu balik keje..tgk ABie dah pasang fence ni..kat dapur..sian adik lepas ni adik tak leh masuk dapur dah..kalo tak de suke korek tong sampah..tak pon masuk toilet..ish adik..adik




kakak :bu ..sian adik kene kurung...
bibu : yela..kakak pon takmo tlg bibu tgk adik camne?]


Quote:
Aceli kat tangga pon ade..bibu lupe nak snap..kalo tak buh kang...sedar2 de sampai bilik atas sensorang..bibu puas letak ape2 kat tangga tu de leh tolak je


Quote:
Nhalilah >>> a’ah..mmgbagus..kalo tak abis de tulung ‘kemas’ ..bibu beli kat Giant..yg satu lagi kat Tesco.
Ellydanish>>> biar de tak leh tulung pon tak per..penat nak kejar kalo de masuk dapur..abis sume drawer de selongkar
Fazzarina>>> hehehe…ko mmg suke nyanyi kan??kasi can!
Zira>>> kene kurung pon masih nakal…try nak panjatla pulak!
Phalinn>>> slamat berpuasa to u too!
Rinnchan>>>a’ah..kalo tak wat camni… …de kejar bibu pastu bergayut kat kaki mintak dukung..mmg tak leh wat keje dapur langsung!
Jeff>>> taw x per:-D
MamaaLYa-Sue>>> ..beli kat Giant…kat Tesco pon ade
Mummy Hanna>>>sebenarnye lebih kpd keselamatan de..sbb kadang kakak masuk toilet tak tutup pintu..sedar2…adik yg masuk dulu…lagi satu de suka main drawer…kadang tekepit tangan de..juga suke selongkar tong sampah…



[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net