Budaknakai & Bibu
Image Hosted by FileHive.com
By: Budak NaKaL

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 13-May-2008 06:02 Email | Share | | Bookmark
B for.................

Bila Bibu Bosan & Boring, Baik Bibu Berenti Bekerja or Buat2 Bertenang or Buat Begini……….




Quote:
1) WILDA aka BIBU
2) Kak KAMALINA
3) Kak AIMAH
4) LIEYA LATIF
5) IDIDA
6) WAK KUMIS
7) YONG Ibu Chempaka

The rules:

1. Link to your tagger and post these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog


Aramakkk…kene tag lagi ?? ni tag dari Ezza….ape nak citer nih?? Tetibe je blank…
Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird….kalo camni
Layan jela..a bit of everything or anything about bibu that no one in this cyberworld has ever known about myself


7 Facts about Bibu :-

Quote:
I pemalu sebenarnye (yip …I’m a shy person)…tapi malu bertempat kot

I don’t like gossipping….suke wat hal sendiri(kan ke lebih afdal)….gosip2 kang da masuk bab ngumpat…bahaye tuh

I like watching TV / Movie….but lately I rarely do watching…most of time doing housechores and babysitting…

kuat merajuk.. (ha tebongkar rahsia)…tapi sejap je…kene gaya Abi pujuk…sejap je tuh

Bibu kalo bengang ke…rasa marah…bibu akan punggah balik kain baju dari lemari…kemudian lipat dan susun balik sampai puas hati ( kan je jln lepaskan geram yg senang…….dah kemas pon lemari kain )

I’m not really into cooking…. kene basuh n kemas dapur which susah Bibu nak wat coz tangan allergy to water/soap…sib baik Abiku sorg yg aaamat penyabar skali…
mmg tak nak menyusahkan wife de…luv u even more!

Lastly, I never had eye brush, eye liner, or lip liner or those all make up things in my travelling/make up kit….what a simple person I am…just simply lisptick will do (sthn pon tak abis lipstick)


Nak kira byk lagi bende pelik sal Bibu… tapi nak 7 je..slamat haku

So guys..mind if I extend this share with the following :

http://hotchickmama.fotopages.com/ - watie@big mama bukhari
http://fazilzura.fotopages.com/ - denso cute
http://elyies.fotopages.com/ - mama Aqilah
http://aizahkaman.fotopages.com/ - Ai PokPekPokPek
http://nhalilah.fotopages.com/ - mama Zahirul
http://yartie.fotopages.com/ - Yar-T
http://canonshooter.fotopages.com/ - FarEast

Hah giliran kalian plak wat assignment nih….hah buat jgn buat


Monday, 12-May-2008 08:15 Email | Share | | Bookmark
Mothers' Day Dedication

Selamat Hari Ibu buat Bibu (sendri wish) , Bonda Sarimah, Bonda Fatimah,
Opah, Kak Fizah(mak long),
Kak Tun(Alang),Kak Yati(Tanti), Kak Ros(Ateh), Kak Aziah (Atam),
Kak Ma(Acik Ma), Ipah(Acu), our Aunts dan.....
semua Ibu2 di dunia inilah .....tak larat nak sebut doh

To our both mums dearest....
...walopon kalian jauh di mata tetapi dekat di hati kami...
kami saaaaayang anda berdua..... mmmuaaahhhh.....




Thursday, 8-May-2008 04:47 Email | Share | | Bookmark
Beday Azim @ rumah Atam

….finally dapat jgk mengupdate fp yg again…macam sarang tebuan (quoted Ezza)…alamak tak sayang mulut ye……

Last Weekend
....kami anak banak pegi SJ umah Atam ( Abi’s sister)…slalu mmg kitoang rajin berkumpul ..Kajang (3 sisters- [b Mak Ude,]Ateh Acik Ma[/b])– Sg Merap ( elder sister – Mak Long) – USJ (2 sisters- Atam n Acu) tiga tempat ni jelah selalu lepak …tapi lately ni jrg plak..memasing sibuk or…byk keje ...last few weeks musim memerap di rumah due to uncertain weather. Aktiviti memasak???

ngeh..ngeh..ngeh…ni yg serabut nak njawab nih…bibu ade gak masak owkeh. ...
ingat bibu tak rajin…masak ala kadar je…terliur nengok fp mak cik Ezza…so wat ler ikan siakap 3 rase…
tapi ta sempat snap…ngap terus…. lapo giler by time abis masak tuh..tade tunggu2 dah ( gelojoh kan)


owkeh.. …konyaku Jeli yg bibu wat ni tuk kakak…asik tanye bu..bila nak buat???beli da lame ade kat 3 bulan lepas (hehehhe..sian terperap dlm drawer)…sonang bangat wat jeli ni…budak darjah 1 pon leh wat ..skang sume bhn da ade kat peket..tinggal rajin ngan tak je…



Ni photos mase Beday Azim ( Atam’s youngest child) celebrated yg ke 6 thn…





Drawing kakak ni da makin improve….idung da ade btg….mata pon da ade biji mata….baju siap ade design tu ….paling tak thn tgk dia draw kasut tumit ….meh tgk ape yg ade dlm drawing kakak nih...not bad huh?...for 5th yr old?.....




Owkeh...rehat jap..semput ler nak edit gambo nih...byk tol mase dibuang...wish I had more time...


Friday, 25-Apr-2008 05:24 Email | Share | | Bookmark
Tataw nak letak entry pe...skali harung bley???


Fuh....bukan takat sawang ...ni da mcm utan ....kat 2 weeks tak
update...bz betol 2 weeks ni (hehehe ngalahkan Pak Memanda Menteri)...last week kami ade blik kampung tgk kubur arwah ATok n Nenek tapi kimera tak bwk...hermmmmmm....tak snap ape pon...Abi lak sibuk ngan gotong royong kat Taman....ni sume photo yg dlm kimera da membuak-buak rasenye simpan tak upload dlm pc....

Ni kuih bom ni bibu n kakak suka mkn...tgk camne nak improve kuih cekodok pisang asik2 wat kemek jek.... tak ngancam sungguh...tu bagusnye ade resepi online nih...buleh tgk...siap komen2....ni bibu try dari Otai fp masakan kite...kak Hanieliza...resepi ....erk...ala sonang sgt...leh tgk fp de




Ni plak mee goreng basah bibu wat ade kat sebulan da kot ...hehhehe...nampak sgt..jrg2 ke dapur....ni pon da makin improve....slama ni wat asik kering....pahit.....terpedas.....termasin...dan ntah ape2 lagi rase...now da cedap cume Abi je....bile bibu tanye...ok tak?.....de ckp...oookla.....(huhuhhu ingat nak ckp sedap ke )







ok enuf wif food meh come meet bibu's new assistant....

Hah...photo bwh ni bibu baru snap last week...Nuha n her new sitter...ok gak bumbo nih...senang nak bg de mkn...elok je duk diam mkn...(bibu tak sempat snap mase de mkn)...







These all snapped last nite when we spotted Nuha at her first crawls since last week attempt....alamak laju betol de merangkak..maklum le ringan je....



Alamak...kene tag pulok...hermmmm...makasih ler..mama Zahirul...rasenye dah grow sesgt bunga kantan ni kat fp mane2 ade...x silap cam asal dari Cik Mat Gebu jek...tgk sume org pon dpt ...(hehehe alasan tak mo fwd)

Quote:
Touch of nature
sebelum tu.. i got this.. thank to kak MaDiHa.. sbb sudi bagi saya bunga kantan nih.. terharu n tak sangka dpt hadiah dr akak.. lawa sungguh.. sayang nak amik buat masak, so kite letak kat sini je.. ok..

Quote:
This is another of those Linky Love game where you only have to tag 10 person in one post but still there is no actual limit (you can tag more if you want!). Once tagged, you have to copy paste the link in this post, and make them grow!

Do not delete any of the links and be honest to yourself!

************************************************************
Now is my turn to share this Bunga Kantan with my friends.. yg tak terpilih tu jgn kecil hati okey...

1. Tie ~ Ibu Wawanis
2. Fliffy
3. Kamalina
4. Kak Leen
5. Lieya - Latif
6. Nhalilah
7. Big Mama Bukhari
8. Nur (Nurfikas)
9. Hajar
10. Mama Sofwat




tak reti la pasal tag ni.. nak bagi kat sape ek???? here the person i'm gonna tag n share this 'Touch of Nature; Bunga Kantan' sudi la terima n sekian tima kasih..

1. mama aqiel
2. wilda aka bibu
3. Ezza
4. Ojie
5. Bidah
6. dilabangi
7. kak Duratul ain
8. Jenny
9. sume pengunjung nhalilah.fotopages.com




So sesape yg di bawah ni sila siapkan assignment tag nih...


1. http://uwokkampung.fotopages.com/ - Zaiton
2. http://kir-ummikmal-eja.fotopages.com/ - Ummiikmal
3. http://aizahkaman.fotopages.com/ - Aizah PokPekPokPek
4. http://ladylike80.fotopages.com/ - Fiza@mummy wawa & nadia
............................juga to all yang sudi menjengok our fp!!!








Monday, 14-Apr-2008 09:47 Email | Share | | Bookmark
Khairul Syuhadah Vs Khairun Nuha- Part 1

 




This week a bit slow....everthing.....so bibu dapat upload photo lama 2 badik ni Khairul Syuhadah and Khairun Nuha..photos taken when both at the same age - 6 month. Finding differences for both is not as easy as I thought coz bibu pon dah tak bape ingat (bukan lupa ingatan ) kakak nye peel mase kecik2 coz dah 5 thn .....tapi Nuha is catching up slowly...tetibe je de dah sampai bawah japanese table tu...kalu de golek2...hadush.... dah patut kene beli divider la pulak...kang tetibe hilang rupenye ke dapur...sib baik ade kakak bule tulung tengok..yela..bile suoh tgk...de 'tengok' jek....hermmmmmm sabau jeler..... ....dari segi karekter both tak byk beza...sama2 lasak jugak....tapi adik ni manja sket...kakak more independent...tapi kalo dari segi rupa...bibu rase mmg lain sket...yela acuan sama tapi kadang misti lain gak kan...meh tgk tang mana yg beza rupe 2 badik ni...camne pon....dua2 masih sama.....ber'binti' yg sama dan lahir dari perut yg sama...hehehehhe:-D






















chit chat chit chat bersama....
Quote:
Fiza >>> ..kakak mase kecik tak cukur…tu rambut lebat… sampai kat adik cukur plak
Jeff>>> ...hehehe tenkiu…misti le cam bibu nyer
nhalilah>>> tula…kakak ni cam square..adik mmg bolat…
Daalia>>> mmg sebijan…..tray mould yg sama…. .
Watie>>> betoi!!! time umo bwh sthn ni tgh cumel kan..sok da besar…camne plak agaknye
Kirana>>> ..mmg la..adik ni cam boy sket..dlm perut bibu ingat boy je..
Ezza>>> rambut tak leh kate pe…ikut Abi de…banak lagi?? Adeh…tunggu dulu dong….lom kepingin lagi…mana bisa terus terusan aja… .
Zai Kulim>>>...cam sedap…rojak tu feberet Abi
Abah Along>>>... Jgn fenin2 Abah…mmg ‘Dotot’ tu Opah de yg kate..org perak-Kamunting….kite nampak Abah kat satu fp...hehehe ‘Dotot’ juga Abah ni rupe nye ye!
Zaiton>>> haduh..biar rambut je pacak…jgn nuha cam tu udah…mmg sedih…Al Fatihah tuk arwah ibu Yaa
Kamalina>>> ni mmg lama da lama nak wat…tapi asik delay je…ni ‘Tuanku’ tade baru free sket


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net