Budaknakai & Bibu
Image Hosted by FileHive.com
By: Budak NaKaL

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 8-Apr-2008 09:27 Email | Share | | Bookmark
Bersama A.L.O.N.G Q.A.M.A.R


This week sempat le nak interprem sket…walopon masih bz…x sabo nak tunggu next week….yabaebedabeduuuu….kali ni upload photos taken by kazen bibu di India... si Along_Qamar – student kat sana..Si Along ni baik budaknye…hurmat org tua…alim..encem....dan genius lak tuh..hish…hish…hish…calon menantu sape la nih.…. So de kate ok…leh upload sini coz de x de fp..bebudak besa ler …frenster tak pon myspace..kite version org tua maleh nak wat sumer tuh…keh keh keh…mcm aku da tua sgt…so otomatiknye..bibu sempat upload ni jek..rasenye byk lagi..so meh kite jamu mata ke India dulu…nak upload photo lain…next week …oraitttt


Delhi





Udaipur







Ni masih di Udaipur...gamba 1st tu cam turtle ek...aku pon pasan gak..
2nd photo…..ni la ALong...yg pakai spek tuh...erk...ketiga2 sume pakai spek..yg blakang cam rendah sket tuh..
3rd photo..painting and
4th tmpt beradu kot!!


Jodhpur



Jaisalmer



The Golden City



The Cenotaphs


The Havelis


Green Elephant??




she??....he??




ALong n Windsmill
....makin gelap plak nengok eh...ko kat sana....




Mane plak diheretnye kusi plastik tuh....



Manusia ni tak de keje lain gaknye..nak bergamba ngan aku...


Kuri Desert




Quote:
Ezza
…bibu lom sempatler nak wat yg xklusip….nak xklusip kalu….alamak tak wat keje le gamaknye…tak wat keje kang…alamat kene hambur le bibu ngan ‘tuanku’.


Monday, 31-Mar-2008 02:36 Email | Share | | Bookmark
Trophy award




Pagi ni bila bibu tgk fp...tekejut gak ..dapat trophy dari Ezza ni...
terharu sungguh la...susah payah je wat trophy ni
Cilok gamba yek....nanti de nak kene ni...ingat nak low profile .......
Neway...thanks sooooo much Ezza...tak sangka....sedang kite leka bercyber dating...
rupanye tak de la jauh mana antara kita sebenanye...
We, the budaknakai aka dotots' famili would like to extend the happiness to all who
are and were visiting our fp though sometimes we are not able to be everywhere in place of other frenz....
ok enuf with those 'merepek'....
.....for those who still wanna hear a little history behind this photo....layaanzzz



It was captured when we were in our first date after declaration on 3 Nov 2001 and bibu brought a friend -Stephen Whicher whom bibu met at one of the largest Kaiten provider F & B industry in Malaysia(I was working there for partimer). This American fellow followed us till Putrajaya and we dropped him by at KL Train Station. Two weeks later he sent us via email this photo...and here.....our first dated photo was framed.
These roses specially dedicated to Ezza and all our cyber frenz….







Quote:
this week bibu will not be able to upload photos and tell story as much as more work await..... will be updating next week...insya Allah


Monday, 24-Mar-2008 05:49 Email | Share | | Bookmark
Perhentian Trip & Choc Muffin


Kali ni wat mix entrylah coz Abi for sure mmg takde mase nak upload and Bibu pon minggu ni mungkin a bit free. Lame gak tak hapdet2 fp ni...tu pon dah kene BUZZ dgn CIk Ezza .....so
cuti Maulidur Rasul ni Abi berkesempatan pegi bercuti bersama Abi n colleague –Man, Mie, Mat Pet & Din ke Pulau Perhentian…Abi pegi 3 hari 4 mlm…this is actually 2nd trip since the 1st in 2005. Meh kite tgk ape yg Abi and geng buat di sana....




SNORKELING







EDISI SKODENG




VIEW DARI PANTAI





4 JEJAKA MALAYA-3 SOLD OUT!!



Di Besut@jeti



Most selected photos above all!








Lepas layan ocean view...kite tgk plak ape yg bibu masak smalam..
Resepi ni bibu tgk dari best fren bibu
etot@nita http://sudipkayu.blogspot.com/ memang
moist giler sampai terbelah dek kerana terlampau naik
tapi lebih sedap dari baked choc cake taw....hasilnye mmg tidak mengeciwakan..so gebuuuu..
Tengok jela aksi anak dara tu mkn asik nagging je suoh bibu wat cake...bile dah buat
makannye alahai seketul pon tak habis...




Resepinye mmg senang...
bibu cume tukar milo dgn malt choc ...meh kite tgk resepinye...
Ni bibu C&P jek dari blog nita (biasala... kes 'M')


Quote:
aiyoh..ini resepi manyak marvellous, senang dan sedap!!

Bahan2:

2 cawan tepung blue key (aku guna tepung naik sendiri brand Tesco)
1 cawan gula halus
1 cawan susu pekat manis
1 cawan milo
1 cwn serbuk koko
4 biji telur ayam
1 cawan minyak masak
1 cawan air panas

dan juga..periuk kukus la..of course!

Cara2:

Campurkan semua bhn satu persatu. Just pakai wisk , xyah pakai mixer..takut terlalu naik nanti...bancuh rata then kukus dlm masa 40 minit camtu...senang taw! sedap & moist lagi!


Says who??
Quote:
Ezza>>>silap kabo…Perhentian bukan Redang….
Nhalilah>>>…yela…baby pon kecik lagi…nak pegi jauh2 susah ..kene tunggu besar sket:->
Anese>>>…ho..best le dah penah duk sana…
FarEast>>>…sarang pon…sarang semut je…blum thp spider lagi
Jeff>>>…..mmgkan…ni Abi ngan kengkawan yg pegi…bibu ngan anak2 x ikut
Lei>>>….biasaler kalo nampak pompuan pakai bikini…tutup mata pon masih nampak
Mamafami>>>….mmg enak Ma…..senang lak tuh..
Umi solehah>>>…..mmg sedap..cubalah!
Nita>>>….Nita kene try…blaja masak2…nanti Auntie balik sana buleh kite wat cooking projek;-)
Lieya>>>….hui…sayang nak goreng ikan cam tu…nak siang pon tak sampai ati:-D
Zai>>>….hoho..rupenye Zai wat Entry pepagi bute ek….
Kirana-ummikmal>>>….pangkor??nanti le satu hari nak pegi jgk
Tok janggut>>>….wat slideshow???alamak …tada masa loh
nn>>>….lain kali hubby kene bwk kami plak
kamalina>>>….berangan jgn tak berangan..kite pon dah berangan bile hubby nak bwk


Wednesday, 12-Mar-2008 03:53 Email | Share | | Bookmark
Nuha and Stroller

 
 
This is actually kakak's stroller we bought back in year 2003..during our elder, Syuhadah...it's quite practical using this stroller while most of the time when we put her in ..she 'd rather sleeping than enjoying the seeing. Now..Nuha..gosh...she is sooooo 'lasak' and can't even sit still for 5 minute!!






Quote:
may be kene beli stroller besar sket kot....kene tanye Minister of Finance ( sape lagi...kalo bukan Encik Abi)....supaya usul budget ini diluluskan.


says who????
Quote:
Ezza>>>…1st commentor ye…hadiahnye jeng…jeng…jeng..jemputan ke umah sessi makan-makan bersama sekuarga…
Nhalilah>>>…mmg de cepat boring…asik nak gelungsur jek…walopon dah ade belt
a.r.i.e >>>…anak sedara??...kembang sejap… ni anak 2nd…
kamalina>>>….tingin gak nak boy…kalo ade rezeki nanti..sure meriah…kalo dua orang gurl pon dah pecah omah..lagi ler boyz!!
FarEast>>> …ni bukan mogok..tapi Abi de ari tu cbuk nak beli yg baru…nampak kat Parkson ari tu yg …3 wheels cun giler…bibu nye biasa2 je….janji ade org yg bayar
Jeff>>>…ni kes tak mo duk diam kat bwh..so kene ikat kat stroller..pun sama gak!!
Zai>>>…ingatkan duda mana daaaa…. rupenye kucing..wat suspen
Haryani-Azam>>>..betoi…tak caya nanti kite korek photo de mude2 dulu..
Etot aka Nita>>>…tula..ingat de cam kecik lagi…baju pon sume dah kene beli baru…
noor nrrz81>>>…..anak sapa la tuh…


Wednesday, 5-Mar-2008 05:32 Email | Share | | Bookmark
A nite with Syuhadah & Nuha

..er.....er. today's entry....er... bboo tak sempat nak karang...layan jelah..aksi2 adik n kakak nih



[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net