Budaknakai & Bibu
Image Hosted by FileHive.com
By: Budak NaKaL

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 30-Jul-2008 00:46 Email | Share | Bookmark
Khairul Syuhadah's 5th B'day-27th Jul 2008




27 July 2003, 3.30 pagi
BB yang paling kecik among bb yg lahir hari tu di Kajang Plaza Medical Centre – 2.3kg
Agak senang nak kuarkan de. Pukul 1 pagi water broke (di rumah), 1.30 pagi check in spital, kul 3.30 pagi dah selesai. Kuar je dari perut, mata trus bukak besor dgn tangisan yang agak sedap di telinga..tak kuat sgt.Syukur Alhamdulillah.

March 2004 ( 8 bulan)
Mula merangkak, duduk sendri dan berdiri.

31 August 2004 (1 thn 1 bulan)
Baru mula tumbuh gigi. Pertumbuhan agak lambat- fully breastfeeding. Agak susah mkn nasi /bubur…susu sepenuh masa.

18 September 2004 ( 1 thn 2 bulan)
Mula berjalan tanpa sokong terus dpdt lesen ‘K’ (Lesen Kaki)

Jan 2005 (1 thn 6 bulan)
Perkataan Pertama – ‘Takati’
Kami pon tataw ape maksud de tapi mulut de mmg becok..non stop…de suke tgk Tv mungkin dari TV kot.

Perkatan kedua de suka sebut ‘Atila’
De cube sebut ‘Aktifkan’ mase tu ade iklan maxis ‘Aktifkan dirimu’ dengan banner kaler merah.. …de ckp agak cepat, laju dan kuar mmg sebijik-bijik tak de pelat2 lepas tu..kira belum 2thn de dah byk cakap..ikut sape agaknye eh

2 thn
Baru nak mkn sket2. Itupon kalo tak ikut selera de…de katup mulut rapat2 kalo disuap ape2.

3 thn
Stop susu badan sepenuhnya. Tapi makan masih payah. Makan nasi putih ngan ayam goreng atau ikan goreng saja…kuah/kicap/sambal/yg kaler2 de tak layan..

4 thn
Pegi Tadika.. mula mmg kami tak nak hantar sebb pikir de kecik…bdn pon kecik tapi…hari2 bising nak pegi skolah…nak kawan2..so her first day …tgk de dpt Q paling depan dlm kelas de…student paling kecik bg umo 4 thn. Masa ade event lawatan (Petrosains,KLCC)..we all tak benarkan de pegi..tapi de memandai kata hari tu sekolah..tak de lawatan…so bile dah hantar…sume tgh sibuk nak beratur apalagi mmg de pon nak ikut…so tepaksa bibu lepaskan..cikgu2 pon tak konfiden sbb de mmg kecik sgt…tapi aa’a….tapi cikgu de kata….de ok je enjoy..buleh bwk diri..cume nak naik tren di Petrosains tu tak lepas…tak cukup tingggi…haha!

5 thn
Pegi tadika Islam plak..Alhamdulilah de cepat baca Qiraati…surah yang pendek2 pon de dah hafal.. now tgk ape yg kakak suka:

Suka drawing/art….tak penah lekang ngan buku/paper/kaler
Suka tgk channel Disney and muvie
Suka nyanyi, dlm bathroom pon nyanyi.
Suka mkn pretzel n sphageti hair tabur cheese
Suka posing dpn kimera
Suka buli adik de…geram kot


Kek kakak ni bibu beli cheese cake kemudian bibu hias ikut suke kakak…de nak buh stoberi n PPG.
Stoberi tu patut ade lima atas kek tu..de dah ngap dulu…mmg hantu stoberi kakak ni..maklum la mase peknen de bibu suke sgt mkn stoberi…HAPPY 5TH BIRTHDAY KAKAK…MUGA JADI ANAK YANG PANDAI DAN SOLEHAH..ABI, BIBU AND ADIK LOVE U SO MUCH..MUAAHHHHH







On Saturday,26th bibu baked a cake and cuppies for two events:

Kek Stoberi Shortcake ordered by Nek Ina (my aunt) for her doter’s B’day on 26th Jul, . Aceli mule2 de nak theme princess…so bibu thought nak order edible image je…sinang kerja tapi kedai tu tak amik order sampai Jumaat..mane sempat doh!So my Aunt kate Stoberi Shortcake pon owkeh..de suke gak..I tried so this is the best I can do may b can do much better if more time given..




Agak penat lepas siap kek Stoberi ni + layan BB Nuha yang da bgn awal…so berkejaran plak wat cuppies for my fren yang nak wat cukur jambul bb twins de di Putrajaya petang nye. . after dropping the stoberi shortcake in KD, So off we went to Putrajaya to bibu’s fren’ house, Suhaila & Norazlan.We had to skip the B’day party which held that Saturday Nite. To Su and Lan , congrats for the newly born twins!Both girls are cute and adorable! Hope u all enjoy the cuppies




Quote:

Nota kaki bibu
Kek Stoberi tu kek span coklat lapis whipping cream, cuppies pula vanilla with blueberry filling...agak2 bibu ade talent bukak biz tak?
Any comments are most welcomed - bibu needs improvement though I spent the least time I had during weekend. If time and $$ collides, insya Allah bibu will attend professional baking class next time


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net